Loading...

Jak proměnit vířivku v aromaterapeutickou lázeň

09.05.2022 15:47

Jak proměnit vířivku v aromaterapeutickou lázeň?

Zavřete oči a představte si, jak se ponoříte do horké vody a rozpouštíte v ní stres.  Zapněte trysky pro správný tlak. Jsou jako pár silných, zručných rukou jemně, ale jistě masírují celé tělo. Pěkné, že?

Ale zážitek z vířivky je ještě lepší, když je kombinován s éterickým olejem, který zvedá vaši náladu, povzbuzuje vás nebo uklidňuje vás, podle toho, co potřebujete.
Můžete si upravit svou náladu na základě oleje, který si vyberete, protože vůně, které vdechujete s aromatickými éterickými oleji, ovlivňují část mozku, která řídí paměť, emoce a nálady. Poté co jsme si koupili na zahradu vířivku nás samozřejmě začalo zajímat jak aplikovat esenciální oleje. 100% přírodní éterický olej je ve vodě nerozpustný a když ho nakapete do vířivky tak plavou kapky na hladině. V obchodech jsou různé přípravky. Nazývají se "aromaterapie do vířivých van", ale s aromaterapií nemají nic společného, žádný z nich není čistě přírodní, obsahují chemické náhražky přírodních silic a další chemikálie.

A chemickou vůni jsme nechtěli, dům i firmu máme plné kvalitních éterických olejů, aromaterapie je naše hobby i zaměstnání.
Začali jsme tedy dělat různé pokusy: 100% přírodní éterický olej je ve vodě nerozpustný. Proto jsou přírodní koupelové oleje směsí éterických a rostlinných olejů. Tento náš pokus s koupelovými oleji ale nebyl úspěšný. Nebyly úspěšné ani další pokusy s jinými emulgátory (nosiči) éterických olejů.  Co je dobré pro jednorázovou koupel ve vaně se ukázalo jako nevhodné do vířivky. Rostlinné oleje ucpávaly filtr vířivky, a ta se kvůli neprůchodnému filtru zastavila většinou v noci, kdy jsme ji chtěli nahřát pro ranní koupel a ráno byla studená. Až vloni, kdy jsme začali dovážet a  prodávat aromaterapeutické výrobky od britské společnosti Ancient Wisdom Ltd. jsme narazili na koupelové aromaterapeutické soli, které měly nádhernou vůni.

A protože jak známo sůl je vhodným emulgátorem pro éterické oleje vyzkoušeli jsme tyto soli v naší zahradní vířivce. A bylo to přesně to co jsme dlouho hledali, voňavá koupel z čistě přírodních vůní neucpávající filtry vířivky. Trochu jsme měli obavy, zda slaná voda nějak neublíží vířivce, i když třeba firma Intex od které pochází naše vířivka slanou vodu doporučuje, ale věřte jim. :) Nechtěli jsme doporučovat něco, o čem bychom nebyli zcela přesvědčeni, že ani při dlouhodobém používání nepoškodí vířivku. Aroma soli od Ancient Wisdom jsme používali ve vířivce od června do září loňského roku. Poté jsme vířivku ze zahrady uklidili a letos byli zvědaví, zda jí slaná voda neublížila.  Už týden je vířivka zase na zahradě a je úplně v pohodě a tak jsem se rozhodla podělit se o tuto zkušenost.
Fotka v úvodu článku je z loňska, letos ještě nemáme na zahradě zeleň takhle rozrostlou, to bude až za pár týdnů.

Jarka

Aroma soli od Ancient Wisdom