Loading...

Aroma difuzér Lidl - recenze

14.01.2022 09:01

(foto: Lidl-shop)

V Lidlu prodávali minulý týden (od 3.1.2022)  v akční nabídce aromadifuzéry. 
Cena byla 349 Kč a to cituji z letáku: " včetně aroma olejů s vůní levandule a santalového dřeva"
To mne zaujalo, protože jen cena dvou lahviček kvalitních éterických olejů je stejná nebo i vyšší.

Koupil jsem v Lidlu aromadifuzér, měli tam dva typy, já si vybral ten špičatý, funkčně jsou oba dva stejné. 

Difuzér je z lesklého bílého plastu a působí už na první pohled velice lacině (co také za tu cenu chtít). Nádržka je poměrně malá, cca 80 ml, kulatý typ má údajně nádržku 120 ml. Přiložený elektrický adaptér je vzhledově zcela stejný jako u značkových difuzérů, které prodáváme na našem e-shopu, technické údaje adaptéru jsou také stejné.

Po naplnění nádržky vodou (přiložené "aroma oleje" jsme se neodvážili do difuzéru dát) funguje vše tak jak má, difuzér vytváří mlhu, barevné světlo svítí. Difuzér má velmi tichý chod, je tedy vhodný i do ložnice.
Za nedostatek považuji, že aroma difuzér nemá časovač, budete-li chtít rozptylovat éterické oleje kratší dobu, budete si muset odměřit menší množství vody. Ale časovač nemají ani některé mnohem dražší aroma dufuzéry.
S aroma difuzéry mám dlouholetou zkušenost a tak mohu tento levný difuzér z Lidlu s klidným srdcem doporučit každému kdo nehledá prémiový vzhled, (třeba náš nejprodávanější keramický difuzér Ceralia) a nepotřebuje časovač. Za cenu 349 Kč je to výborná koupě. V návodu se píše, že výrobce poskytuje 3 letou záruku a reklamace v Lidlu bývají bezproblémové tak se není čeho bát.


Co ale nemůžu vůbec doporučit jsou přiložené "aroma oleje"


Jsou to takzvané vonné oleje vytvořené chemicky z ropy, s přírodními éterickými oleji nemají nic společného a tvrzení na obalu difuzéru je nepravda, cituji:
- včetně aromatického oleje s uklidňující levandulovu vůní
- včetně aromatického oleje s blahodárnou vůní santalového dřeva

Aby mohla být vůně uklidňující nebo blahodárná, tak by musela pocházet z přírodních silic a ne z chemické fabriky.
K oběma aroma olejům jsem přičichl, nemůžu napsat přivoněl, protože prostě nevoní. Levandulový vzdáleně připomíná slabou vůni vyčichlé levandule a santalový nepřipomíná santalové dřevo ani vzdáleně.
Doporučuji po zakoupení difuzéru tyto aroma oleje okamžitě umístit do tříděného odpadu a použít nějaký přírodní éterický olej nebo jejich směs. Difuzér se vám za tu cenu vyplatí i tak a nemusíte čichat nějaký chemický sajrajt.

složení "aroma olejů" napsané na krabici difuzéru


druhý prodávaný model

(vk)