Loading...

Bokashi Oil - tekuté balijské zlato

02.03.2024 21:19

Přímo z indonéského ostrova Bali pochází výjimečný olej Bokashi Rub. Je vyroben z více než 135 léčivých bylin a kokosového oleje. Místní obyvatelé se ho nemohou nabažit a dovolenkáři hledají způsoby, jak získat další lahvičku. Čím je tak poutavý a jaké jsou jeho účinky?

V samotné Indonésii je jedním z nejoblíbenějších přírodních olejů, který má mnoho blahodárných účinků - jak pro zdraví, tak pro krásu. Ne nadarmo se mu přezdívá "balijské zlato". Obsahuje řadu cenných antioxidantů a éterických olejů z nám neznámých rostlin, které nás však o to více mohou překvapit svými účinky.

Jedinečný přírodní repelent

Bokashi Rub Oil má v Indonésii nezastupitelné místo v boji proti obtížnému hmyzu. Jeho vynikající repelentní vlastnosti využívají nejen místní obyvatelé, ale i cestovatelé, kteří si jej berou s sebou na své výpravy a cesty. Stačí nanést jemnou vrstvu oleje na odhalená místa pokožky. Olej se k nám dováží v BIO kvalitě a je vhodný i pro dětskou pokožku. Odpuzuje nejen komáry a bodavý hmyz, ale je i přirozenou formou ochrany proti klíšťatům.
Pokud již došlo ke kousnutí hmyzem, silné přírodní složení tohoto oleje dokáže odstranit zarudnutí, svědění a po aplikaci na postiženou pokožku působí podobně jako lokální "antihistaminikum".

Péče o namáhanou pokožku

"Včera večer jsem po přehnaném opalování ramen použila Bokashi Rub Oil. Ráno jsem si ani nevzpomněla, že by mě něco pálilo." Takto pozitivně vyznívají recenze od našich turistů, kteří tento olej vyzkoušeli na Bali. Bokashi Rub Oil funguje také jako dokonalá péče po opalování. Stará se o přirozenou hydrataci, snižuje zarudnutí a pálení pokožky.

Na Bali se olej Bokashi Rub tradičně používá k hojení povrchových odřenin kůže. Jeho silné přírodní složení dezinfikuje pokožku a podporuje její rychlejší regeneraci: „Bola som na dovolenke na Kube. Všetko bolo v poriadku až na úraz, ktorý sa mi stal na výlete na lodi. Pri vystupovaní z lode som sa pošmykla a mala som tržnú ranu na nohe, ktorá veľmi krvácala, opuchla a bolela. Potrela som si ju prípravkom Bokashi rub oil a rana hneď prestala krvácať a stiahla sa. Nemala som žiadne bolesti ani komplikácie. Veľmi odporúčam si prípravok zobrať na dovolenku ako dezinfekciu rán." (Paní Mariana D. z Malinova na Slovensku)

Ideální pro aktivní muže

Jste aktivní sportovec a pravidelně procvičujete své svaly? Pak víte, že jedna dobře provedená masáž může podpořit rychlejší regeneraci. Jednou z oceňovaných výhod oleje Bokashi Rub je uvolnění přetížených svalů a pomoc při zmírnění bolesti svalů a kloubů. Masáž navíc stimuluje průtok krve kůží a svaly, což napomáhá okysličení tkání a rychlejšímu návratu do formy.

I vůně dokáže léčit

Vůně tohoto oleje je podmanivá, plná exkluzivních tónů a vybízí k relaxaci. Ne nadarmo je jedním z nejvyhledávanějších aromaterapeutických olejů. Stačí pár kapek do aromalampy nebo difuzéru, které eliminují pachy a vykouzlí příjemně provoněné prostředí. Kromě toho patří mezi oleje vhodné k inhalaci při onemocnění horních cest dýchacích, nachlazení a kašli. Při nachlazení stačí masírovat hrudník nebo aplikovat pod nos - uvolní ucpaný nos a váš spánek bude klidnější.

Jako stvořený pro krásu žen

Balijské ženy se vyznačují krásnou zářivou pletí bez vad na kráse. Díky vysokému obsahu antioxidantů může mít olej Bokashi Rub omlazující a regenerační účinky na pleť. Kromě toho zmírňuje nepříjemné akné a urychluje hojení podrážděné pokožky po holení nebo depilaci voskem. Jak jeho sílu co nejlépe využít? Dopřejte si teplou koupel, která pokožku zjemní, a po osušení naneste tenkou vrstvu oleje. Při pravidelném používání bude vaše pokožka hedvábná a hydratovaná.

Cesta k Bokashi Rub Oil

O Bokashi oleji vím už dlouho, dokonce jsem před několika roky měla možnost si ho vyzkoušet, když ho kamarádka přivezla z Bali. Poté jsem o něm dlouho neslyšela. Až pomohla náhoda. Na oslavě narozenin mé švagrové mi jeden z hostů řekl: "Ty prodáváš bylinky, nechceš vyzkoušet léčivý olej z Bali?" Nakonec vyšlo najevo, že jeho firma zakoupila od balijského výrobce práva na výhradní prodej v EU. Olej dováží z Bali v nerezových kanystrech a stáčí ho do skleněných lahviček jen pár kilometrů od naší firmy (prodej Bokashi oleje v plastových obalech není v EU povolený).  Bokashi olej tak máme neustále na skladě,  dovozce do EU a stáčecí linka sídlí jen několik minut od nás.