Loading...
Koření Sumah 1 kg

Koření Sumah 1 kg

ID:SOL8595666292002

Skladem 10+ kusů

380 Kč

Dopravy
PPL - Doručení na adresu, převodem
Doručení na adresu (PPL kurýr)   104  
Výdejní místo PPL, převodem 79 Kč
PPL ParcelShop  79 
Zásilkovna, převodem
Zásilkovna  79 
Platby
✍ Bankovním příkazem ZDARMA
Na dobírku (+44 Kč příplatek)
⌨ Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZDARMA

Podobné produkty...


 


Sumah je koření typické pro arabskou kuchyni, blízký východ a Kavkaz. Jsou to mleté (drcené) plody stromu škumpa koželužská, které jsou bohaté na kyselinu jablečnou, vinnou, citronovou a jantarovou (obsahuje v průměru 39 mg kyselin na kg). Koření je temně rudé až fialové a výrazně kyselé chuti. Jiné názvy: škumpa, sumak Anglický název: sumac Latinské jméno: Rhus coriaria Používaná část rostliny: plody Chuť a vůně: kyselá vůně po octu a citrosech, kyselá, mírně svíravá chuť Zeměpisný původ: blízký východ, severní Afrika Použití: Sumah se nejčastěji používá podobně jako citronová šťáva nebo ocet. To znamená zeleninové saláty, jogurtové zálivky a dresinky, ale i marinády na kuřecí a jehněčí maso. Sumah je také důležitou součástí arabského koření za’atar a gruzínského koření adžika. Sumah se velice často kombinuje s bylinkami, paprikami sladkými i pálivými nebo česnekem. Vaření se sumahem V sumahu je nejvíce cítit octové aroma kyselin vinné a jablečné. Proto ho můžeme použít všude, kam dáváme citronovou šťávu. Na zeleninové saláty a salátové zálivky, grilované ryby a kuřecí maso. Na blízkém východě je oblíbeným kořením na hummus nebo falafel. V Gruzii a Arménii se sumahem koření jehněčí maso a rajčatové saláty. V Turecku se používá do kebabu nebo placek lahmacun.

Jednotlivá balení, na obrázku zleva:
malý sáček, velký sáček, gastro balení 1 kg, velká kořenka, malá kořenka, mlýnek

380