Koření Skořice mletá 300 g
Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů Pískavice mletá nejvíce se používá do indické kuchyně do omáček a čočky. V balkánské kuchyni je důležitou součástí koření čubrica, Skladem 10+ kusů Drcená indonéská skořice na rozměr 2-4 mm. Skořice je několikrát čištěná, proto neobsahuje prachové částice ani velké kousky. Skladem 10+ kusůPodobné produkty...
Koření Skořice mletá 300 g
Koření Pískavice mletá 1000 g
Koření Skořice drcená 1000 g
se nejčastěji používá při pečení perníků, čajového pečiva a jiných moučníků. Špetku skořice můžeme přidat i do masových směsí nebo omáček (rajská).
Jiné názvy: skořice indonéská
Anglický název: cinnamon
Latinské jméno:Cinnamomum burmannii
Používaná část rostliny: kůra
Chuť a vůně: velmi aromatická, nasládlá
Zeměpisný původ: Indonésie
Přestože botanici znají více než 150 druhů skořicovníku, pro potravinářské účely se používají tři. Skořicovník pravý nebo cejlonský, Skořicovník burmanův nebo indonéský a Skořicovník čínský. Za nejkvalitnější je považována skořice cejlonská, má největší obsah vonných silic a má jemnou chuť i vůni a tvoří krásné pravidelné svitky. Do Evropy se dlouho dovážela jen tato cejlonská skořice, kterou ale v poslední době začíná nahrazovat skořice indonéská. Rozdíl mezi těmito skořicemi poznají pouze uznávaní odborníci, ale nižší cenu této skořice ocení všichni. Poslední jmenovaná skořice čínská se také nazývá kasia (nebo cassia). Nemá takovou uhlazenou chuť jako cejlonská a netvoří pravidelné svitky. Nejčastěji ji můžeme najít v asijských kořenících směsích nebo v mleté formě.
Jednotlivá balení, na obrázku zleva:
malý sáček, velký sáček, gastro balení 1 kg, velká kořenka, malá kořenka, mlýnek