Kampotský pepř černý 30 g
Kampotský pepř je pěstovaný v horách jižní Kambodže, v provincii Kampot. Jedná se o původní kultivar pepře (pipper nigrum), který plodí menší množství plodů s výraznější chutí a vůní.
Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů
Černý pepř se získává z nedozrálých (zelených) kuliček pepře, sklizených těsně pře tím, než se začnou zbarvovat do žluta. Po utržení se nechají krátce fermentovat. Při fermentaci se rozkládá chlorofyl a cukry na aromatické látky a povrh kuličky získá tmavohnědou barvu.
Kampotský pepř je pěstovaný v horách jižní Kambodže, v provincii Kampot. Jedná se o původní kultivar pepře (pipper nigrum), který plodí menší množství plodů s výraznější chutí a vůní. Skladem 10+ kusů Červený pepř se získává z úplně zralých kuliček pepře. Kuličky získají sytě červenou barvu a ve slupce je více cukru a aromatických látek. Skladem 10+ kusů Červený pepř se získává z úplně zralých kuliček pepře. Kuličky získají sytě červenou barvu a ve slupce je více cukru a aromatických látek. Skladem 10+ kusůPodobné produkty...
Kampotský pepř černý 30 g
Kampotský pepř červený 300 g
Kampotský pepř červený 30 g
Černý pepř se získává z nedozrálých (zelených) kuliček pepře, sklizených těsně pře tím, než se začnou zbarvovat do žluta. Po utržení se nechají krátce fermentovat. Při fermentaci se rozkládá chlorofyl a cukry na aromatické látky a povrh kuličky získá tmavohnědou barvu. Po fermentaci se pepř rychle suší na prudkém slunci.
Díky fermentaci můžeme v černém pepři cítit podobné tóny jako má vanilka nebo černý čaj, při rozdrcení ucítíte čisté aroma černého pepře s náznakem čerstvé trávy a na konci specifické aroma černého čaje a vanilky. Kampotský pepř je pěstovaný v horách jižní Kambodže, v provincii Kampot. Jedná se o původní kultivar pepře (pipper nigrum), který plodí menší množství plodů s výraznější chutí a vůní. Tento kultivar se příliš nehodí na průmyslové pěstování pepře, protože je náročný na péči i prostředí, kde roste. Proto se pěstování věnuje pouze malé množství farmářů, kteří vyprodukují velmi omezené množství pepře. Svého pepře si ovšem velmi cení a dávají mu maximální péči a čas. Všechen pepř je ručně sbírán a několikakrát tříděn a separován, aby všechny kuličky byly správně zralé, čisté a usušené. Ihned po usušení je vakuově zabalen a letecky doslán do Evropy. Jaký je rozdíl mezi klasickým pepřem a kampotským pepřem? Je to stále pepř, ale sklizen v době plné zralosti, rychle a šetrně zpracovaný a během několika týdnů dopravený na váš stůl. Klasický pepř je sklízen kombajny, fermentován v obřích silech a uskladňován v kontejnerech po dobu několika měsíců. Výsledek je potom stejný, jako když ochutnáte rajče utržené v červenci z keře a rajče koupené v únoru v supermarketu. Jahody ze zahrady a jahody dovážené ze Španělska nebo Egyptu.
Proč je kampotský pepř tak drahý? Kampotského pepře se vyprodukuje pouze omezené množství, a přitom se na jeho výrobě podílí mnoho lidí. Pepř se sklízí déle než obvykle, aby se rozvinula jeho chuť. Tím ale část úrody přezraje, sežerou ho ptáci a poškodí počasí. Pepř potom neputuje do Evropy kontejnerovou dopravou ale letecky, abychom ho dostali na stůl co nejčerstvější.
Jednotlivá balení, na obrázku zleva:
malý sáček, velký sáček, gastro balení 1 kg, velká kořenka, malá kořenka, mlýnek