Koření Levandule květ 70 g
V kuchyni se levandule může přidat do džemů, ovocných moučníků nebo sušenek. Ve francouzské kuchyni najdete levanduli v receptech na úpravu ryb nebo jehněčího.
Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů
V kuchyni se levandule může přidat do džemů, ovocných moučníků nebo sušenek. Ve francouzské kuchyni najdete levanduli v receptech na úpravu ryb nebo jehněčího.
V kuchyni se levandule může přidat do džemů, ovocných moučníků nebo sušenek. Ve francouzské kuchyni najdete levanduli v receptech na úpravu ryb nebo jehněčího. Skladem 10+ kusů Hrubá směs připravená do mlýnků. Směs soli, levandule a tymiánu Skladem 10+ kusůPodobné produkty...
Koření Levandule květ 70 g
Koření Levandulová sůl 1000 g
Použití v kuchyni: džemy, ovocné moučníky, sušenky, zmrzlina, ryby, jehněčí
Pozitivní účinky: zklidnění, aromaterapie
Jiné názvy: dulenka, devandule, špikanard, špikrnát
Anglický název: lavender
Latinské jméno:Lavandula angustifolia
Používaná část rostliny: květy
Chuť a vůně: aromatická, těžká květinová, s nádechem bílého mýdla
Zeměpisný původ: Středomoří
V kuchyni se levandule může přidat do džemů, ovocných moučníků nebo sušenek. Ve francouzské kuchyni najdete levanduli v receptech na úpravu ryb nebo jehněčího. Její aroma se využívá i při výrobě sirupů a likérů. Velmi jednoduše si můžeme připravit levandulový cukr. Do cukru krupice zamícháme květy levandule a uzavřeme na 1-2 týdny. Cukr, který velmi snadno přejímá cizí vůně, se aromatizuje a můžeme ho použít do čaje, kávy nebo na pečení.
Jednotlivá balení, na obrázku zleva:
malý sáček, velký sáček, gastro balení 1 kg, velká kořenka, malá kořenka, mlýnek