Koření Skořice celá 8 cm 200 g
Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů Cejlonská skořice je považována za nejlepší na světě. Má krásně jemnou vůni s ovocným nádechem. Obsahuje pouze stopové množství kumarinu Skladem 10+ kusů Drcená indonéská skořice na rozměr 2-4 mm. Skořice je několikrát čištěná, proto neobsahuje prachové částice ani velké kousky. Skladem 10+ kusůPodobné produkty...
Koření Skořice celá 8 cm 200 g
Koření Skořice cejlonská mletá 1000 g
Koření Skořice drcená 1000 g
Celá skořice se používá do svařeného vína, punče, čajů, případně na nakládání ovoce a zeleniny. Je také oblíbená jako dekorace nebo jako součást vonných směsí (pot pourri).
Jiné názvy: skořice indonéská
Anglický název: cinnamon, cassia
Latinské jméno:Cinnamomum burmannii
Používaná část rostliny: kůra
Chuť a vůně: velmi aromatická, nasládlá
Zeměpisný původ: Indonésie
Přestože botanici znají více než 150 druhů skořicovníku, pro potravinářské účely se používají tři. Skořicovník pravý nebo cejlonský, Skořicovník burmanův nebo indonéský a Skořicovník čínský. Za nejkvalitnější je považována skořice cejlonská, má největší obsah vonných silic a má jemnou chuť i vůni a tvoří krásné pravidelné svitky. Do Evropy se dlouho dovážela jen tato cejlonská skořice, kterou ale v poslední době začíná nahrazovat skořice indonéská. Rozdíl mezi těmito skořicemi poznají pouze uznávaní odborníci, ale nižší cenu této skořice ocení všichni. Poslední jmenovaná skořice čínská se také nazývá kasia (nebo cassia). Nemá takovou uhlazenou chuť jako cejlonská a netvoří pravidelné svitky. Nejčastěji ji můžeme najít v asijských kořenících směsích nebo v mleté formě.
Jednotlivá balení, na obrázku zleva:
malý sáček, velký sáček, gastro balení 1 kg, velká kořenka, malá kořenka, mlýnek