Loading...
Koření Paprika pálivá 1000 g

Koření Paprika pálivá 1000 g

ID:SOL8595666291197

Skladem 10+ kusů

380 Kč

Dopravy
PPL - Doručení na adresu, převodem
Doručení na adresu (PPL kurýr)   104  
Výdejní místo PPL, převodem 79 Kč
PPL ParcelShop  79 
Zásilkovna, převodem
Zásilkovna  79 
Platby
✍ Bankovním příkazem ZDARMA
Na dobírku (+44 Kč příplatek)
⌨ Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZDARMA
Paprika pálivá - španělská paprika patří mezi nejlepší na světě, protože dozrávala na plném slunci, které jí dalo intenzivní aroma. Paprika je velmi pálivá, proto ji používáme s rozvahou, případně kombinujeme s paprikou sladkou. Anglický název:…

Paprika pálivá

- španělská paprika patří mezi nejlepší na světě, protože dozrávala na plném slunci, které jí dalo intenzivní aroma. Paprika je velmi pálivá, proto ji používáme s rozvahou, případně kombinujeme s paprikou sladkou.

Anglický název: paprika, sweet pepper, bel pepper

Latinské jméno: Capsicium annuum

Používaná část rostliny: plody

Chuť a vůně: nasládlé ovocné aroma v různých stupních pálivosti

Země původu: Jižní Amerika

Paprika je nejvíce oblíbená v maďarské, balkánské a turecké kuchyni. Používá se jak pro svoji výraznou chuť, tak pro velmi intenzivní barvu. V Maďarsku se papriky rozdělují na 4 základní druhy podle ostrosti.

Paprika Special (különleges) – skládá se pouze z dužin vybraných paprikových lusků sklízených v plné zralosti, má lahodnou chuť bez stop pálivosti a výraznou barvu.

Paprika Delikatesse (csemege) – kvalitní paprika známá výraznější chutí, přesto bez pálivosti. Nejoblíbenější paprika vyráběná v Maďarsku.

Paprika Nobles (édesnemes) – pikantní paprika s výraznou chutí a mírnou pálivostí.

Paprika Rose (rózsa) – nejostřejší z pálivých paprik, která však nemá příliš výraznou barvu. Plody se totiž sklízí před dosažením zralosti, kdy se v paprikách začíná tvořit cukr.

Jednotlivá balení, na obrázku zleva:
malý sáček, velký sáček, gastro balení 1 kg, velká kořenka, malá kořenka, mlýnek

380