Koření Muškátový ořech celý 200 g
Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů - oříšek se používá do omáček, vývarů a při pečení masa. Skladem 10+ kusů - oříšek se používá do omáček, vývarů a při pečení masa. Skladem 10+ kusůPodobné produkty...
Koření Muškátový ořech celý 200 g
Koření Muškátový ořech mletý 1000 g
Muškátový ořech mletý
Koření Muškátový ořech mletý 300 g
Muškátový ořech mletý
Oříšek se používá do omáček, vývarů a při pečení masa. V italské kuchyni se přidává do smetanových a sýrových omáček na těstoviny. Nejvíce aroma získáme, pokud oříšek nastrouháme až při přípravě pokrmu
Jiné názvy: macis
Anglický název: nutmeg, mace
Latinské jméno:Myristica fragrans
Používaná část rostliny: semena, míšky
Chuť a vůně: aromatická, hořká vůně s teplým tónem
Zeměpisný původ: Indonésie
Muškátový květ i ořech mají podobné aroma, jen květ má výraznější a poněkud „uhlazenější“ vůni. Květ je také světlejší, proto se častěji používá do smetanových omáček a světlých vývarů, kde by byl tmavší ořech nežádoucí. Malé množství muškátového ořechu nebo květu najdeme ve velkém množství receptů. Dodává pokrmům příjemné kořenité aroma, aniž by je příliš chuťově ovlivnil.
Jednotlivá balení, na obrázku zleva:
malý sáček, velký sáček, gastro balení 1 kg, velká kořenka, malá kořenka, mlýnek