Koření Kardamon mletý 200 g
Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů Badyán mletý se používá do perníků, jablečných moučníků, do kořenících směsí nebo třeba do hruškových povidel. Čínská a vietnamská kuchyně kombinuje mletý badyán s ostrými kořeními a vytvářejí velice aromatické směsi, například koření pěti vůní… Skladem 10+ kusů Kmín mletý se přidává do polévek, omáček, k masům nebo do salátů. Výborně se hodí do světlých omáček nebo salátových zálivek, kde by celý kmín vadil. Také se přidává do domácího chleba a pečiva. Anglický název: caraway Latinské jméno: Carum Carvi… Skladem 10+ kusůPodobné produkty...
Koření Kardamon mletý 200 g
Koření Badyán mletý 1000 g
Koření Kmín mletý 1000 g
Sladce vonící koření používané do pečiva, perníků nebo sušenek. Arabský svět dochucuje kardamomem kávu a čaj. Indická kuchyně ho používá do omáček a zeleninových směsí.
Kardamon je velmi staré koření, jedno z nejstarších, které se lidem podařilo zdokumentovat. Staří Egypťané používali kardamon na čištění zubů a osvěžení dechu, Řekové a Římané ho používali do parfémů. Vikingové ho přivezli z Konstantinopole do Skandinávie, kde je oblíbený dodnes do pečiva a moučníků.
Jednotlivá balení, na obrázku zleva:
malý sáček, velký sáček, gastro balení 1 kg, velká kořenka, malá kořenka, mlýnek