Loading...
FAJN Byliny FAJN Byliny SK

0
Loading
Košík je prázdný
Do dopravy zdarma zbývá  
Sleva 6%
Šiitake kloboučky 100 g

Šiitake kloboučky 100 g

Šiitake se doporučuje kombinovat s Lesklokorkou lesklou. Houby jako Jidášovo ucho, hlíva ústřičná a šiitake jsou velice vhodným doplňkem stravy nejen pro jejich vynikající chuť. Právě díky vynikající chuti lze nenásilně tyto houby přidávat a obohacovat s ...

Další informace >

198 Kč
186 Kč

Vaše cena 186 Kč. sleva 6%, ušetříte 12 Kč

Výrobce: Salvia Paradise

ID: SPS582m100


skladem 5+ kusů

Tento produkt si spolu s vámi prohlíží dalších 1 lidí

Podobné

Šiitake kloboučky 200 g

skladem 5+ kusů

370 Kč
348
Šiitake kloboučky 1000 g

skladem 3 kusy

1585 Kč
1490
Šiitake kloboučky 50 g

skladem 5+ kusů

105 Kč
99

186

Šiitake se doporučuje kombinovat s Lesklokorkou lesklou.

Houby jako Jidášovo ucho, hlíva ústřičná a šiitake jsou velice vhodným doplňkem stravy nejen pro jejich vynikající chuť. Právě díky vynikající chuti lze nenásilně tyto houby přidávat a obohacovat s nimi běžné pokrmy, a maximálně tak využít jejich pozitivních vlastností.

Houževnatec jedlý neboli šiitake je jedlá vyšší houba spadající do rodu Basidiomycetes (stopkovýtrusné), který má široké rozmezí barev – od jantarové po hnědou. Plodnice šiitake má 5–12 cm široký vypouklý klobouk se zkrouceným okrajem, je světle hnědé barvy s možným tmavočerveným nádechem. Pokožka klobouku je na povrchu šupinatá, někdy popraskaná v nepravidelných mapách.

Když se klobouk vaří, uvolňuje velmi příjemnou vůni česneku a silic, chuť je bohatá, mírně zemitá. Noha houby je dlouhá 2–5 cm, široká 5–20 mm a na povrchu je porostlá jemnými šupinkami. Dužina je bílá, pevná na dotyk a manipulaci, uvolňuje příjemnou vůni.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této houby na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.

Tradiční užití:
Kloboučky šiitake využíváme v kuchyni stejně jako jiné sušené houby. Jejich užitím zvyšujeme kvalitu připravovaných pokrmů – obohacujeme běžné pokrmy.

Surovina pro individuální použití