Loading...
FAJN Byliny FAJN Byliny SK

0
Loading
Košík je prázdný
Do dopravy zdarma zbývá  
Sleva 6%
Pepř červený celý 100 g

Pepř červený celý 100 g

Pepřovec brazilský je strom dorůstající výšky až 10 m. Někdy je označován jako keř, což se připisuje hustě větvené, propletené koruně. Domovinou mu je Jižní Amerika – Brazílie, Paraguay a Argentina, kde je často pěstován i jako okrasná rostlina. Listy má ...

Další informace >

216 Kč
203 Kč

Vaše cena 203 Kč. sleva 6%, ušetříte 13 Kč

Výrobce: Salvia Paradise

ID: SPS1566m100


skladem 5+ kusů

Tento produkt si spolu s vámi prohlíží dalších 4 lidí

Podobné

Pepř červený celý 500 g

skladem 2 kusy

927 Kč
871
Pepř červený celý 1000 g

skladem 1 kus

1702 Kč
1600
Pepř červený celý 30 g

skladem 5+ kusů

70 Kč
66
Pepř červený celý 250 g

skladem 5 kusů

502 Kč
472
Pepř zelený celý 100 g

skladem 5+ kusů

156 Kč
147
Pepř zelený celý 1000 g

skladem 1 kus

1353 Kč
1272
Pepř zelený celý 50 g

skladem 5+ kusů

82 Kč
77
Pepř zelený celý 500 g

skladem 3 kusy

711 Kč
668
Pepř zelený celý 250 g

skladem 5+ kusů

372 Kč
350

203

Pepřovec brazilský je strom dorůstající výšky až 10 m. Někdy je označován jako keř, což se připisuje hustě větvené, propletené koruně. Domovinou mu je Jižní Amerika – Brazílie, Paraguay a Argentina, kde je často pěstován i jako okrasná rostlina. Listy má oválné, střídavé a dlouhé až 22 cm. Kvete od září do listopadu drobnými, bílými květy. Plodem je malá, červená peckovice dorůstající do velikosti až 4 mm.

Na rozdíl od konvenčního černého pepře, který se ještě (dle zralosti) liší na pepř zelený a bílý, se pepř červený sklízí pouze v plné zralosti. Někdy je pepř červený chybně označován jako pepř růžový, avšak pepř růžový pochází z jiné rostliny, která je známá pod lat. názvem Schinus molle.

Od černého pepře se pepř červený liší zejména chutí, která není tak palčivá a pepřová. Jedná se o mírně aromatické a chuťově výrazné koření, které ozvláštní každý připravovaný pokrm. Slupka je červená, křehká, s náznakem sladkosti, tvrdá pecka uvnitř je cítit po kopru. Velice zajímavý kontrast na talíři tvoří s pepřem černým, bílým a zeleným.

Použití:
Výborně doplňuje chuť hovězího a vepřového masa, paštiky, uzeniny i dary moře. Doporučujeme vyzkoušet v kombinaci s jinými druhy pepřů např. při přípravě ryb.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.