Loading...
FAJN Byliny FAJN Byliny SK

0
Loading
Košík je prázdný
Do dopravy zdarma zbývá  
Kari indické 1000 g

Kari indické 1000 g

Kari je kořenicí přípravek, který se nejčastěji využívá v indonéské, thajské, čínské, a především v indické kuchyni. Je tradiční součástí mezinárodní kuchyně. Vůně a chuť indického kari je výrazná po kurkumě a štiplavá po pepři. Nejlépe se kombinace tohot...

Další informace >

663 Kč

Výrobce: Salvia Paradise

ID: SPS1524m1000


skladem 4 kusy

Tento produkt si spolu s vámi prohlíží dalších 3 lidí

Podobné

Kari indické 100 g

skladem 5+ kusů

77
Kari indické 500 g

skladem 5+ kusů

349
Kari indické 250 g

skladem 5+ kusů

183

663

Kari je kořenicí přípravek, který se nejčastěji využívá v indonéské, thajské, čínské, a především v indické kuchyni. Je tradiční součástí mezinárodní kuchyně. Vůně a chuť indického kari je výrazná po kurkumě a štiplavá po pepři. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích.

Složení: Kurkuma, pepř, pískavice, fenykl, kmín, koriandr, zázvor, cukr, sůl (max. 10 %).

Použití:
Kari koření je nejčastěji používáno v kombinaci s rýží. Nejznámější je kuře na kari s rýží, dále je vhodné do polévek, smetanových omáček, ale i k ochucení mletého masa a zeleninových směsí.

Kuře s rýží na kari – na dvě porce potřebujeme:

  • 1–2 ks kuřecích prsou – dle velikosti,
  • ½ šálku dlouhozrnné rýže,
  • 1 šálek kuřecího vývaru,
  • 1–1,5 lžíce kari indického,
  • ½ lžíce mletého chilli,
  • 3 lžíce sekané cibule,
  • 2 lžíce mletého česneku,
  • ½ lžíce sekané červené papriky.

Postup: Kuřecí vývar nalijeme do pánve wok, přidáme kuřecí maso a všechny ostatní ingredience kromě rýže. Za častého míchání prohříváme na mírném ohni. Jakmile je kuřecí maso hotové, vyjmeme jej z pánve tak, abychom oddělili tekutinu. Rýži připravujeme dle návodu na obalu, část doporučeného množství vody však nahradíme vývarem z pánve. TIP: Pro zjemnění chuti lze přidat bílý jogurt či smetanu.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.