Loading...
FAJN Byliny FAJN Byliny SK

0
Loading
Košík je prázdný
Do dopravy zdarma zbývá  
Garam masala 500 g

Garam masala 500 g

Garam masala je směs koření, která je oblíbená především v Indii. Pochází ze severovýchodu Indie – z Rádžasthánu. Je součástí mnoha tamních pokrmů, jako je pilaf či birjuní. Je vhodná jako přísada do jogurtových pokrmů. Garam masala má příjemné, svěží aro...

Další informace >

279 Kč

Výrobce: Salvia Paradise

ID: SPS1528m500


skladem 5+ kusů

Tento produkt si spolu s vámi prohlíží dalších 3 lidí

Podobné

Garam masala 100 g

skladem 5+ kusů

66
Garam masala 250 g

skladem 5+ kusů

153
Garam masala 1000 g

skladem 5+ kusů

508

279

Garam masala je směs koření, která je oblíbená především v Indii. Pochází ze severovýchodu Indie – z Rádžasthánu. Je součástí mnoha tamních pokrmů, jako je pilaf či birjuní. Je vhodná jako přísada do jogurtových pokrmů. Garam masala má příjemné, svěží aroma. Chuť samotné směsi je kmínová s nádechem kurkumy, lehce pikantní, celkově vyvážená. Neobsahuje sůl.

Složení: Koriandr, kmín římský, kurkuma, chilli, fenykl, skořice, bobkový list, kardamom, muškátový květ, muškátový ořech, hřebíček, pískavice, pepř bílý.

Použití:
Garam masala se výborně hodí do masité i vegetariánské kuchyně. Jedná se o univerzální kořenicí směs. Doporučuje se na grilovaná a rožněná masa či minutky, dále do mas mletých i k přípravě pečeného kuřete. Doladí chuť luštěnin, především fazolí a čočky, a dobře se vyjímá i v rýžových pokrmech.

Aloo Matar

Na dvě porce potřebujeme:

  • ¼ šálku rostlinného oleje,
  • 2 ks středně velké cibule,
  • 1 lžíci česnekovozázvorové pasty,
  • 1 bobkový list,
  • 4 ks velké brambory,
  • 1 šálek hrášku,
  • ½ šálku rajského protlaku,
  • 1,5 lžičky garam masala,
  • 1,5 lžičky papriky,
  • 1 lžičku soli a cukru,
  • 2 lžíce nasekaného koriandru.

Postup: Na pánvi wok rozehřejeme na mírném ohni olej a přidáme nakrájenou cibuli, pastu a bobkový list. Vaříme, dokud cibule nezměkne a poté smícháme s hráškem a oloupanými bramborami nakrájenými na malé kousky. Přiklopíme a vaříme, dokud brambory nezměknou – cca 15 min. Poté vyjmeme bobkový list, přidáme rajčatový protlak, garam masala, papriku, sůl, cukr a vaříme dalších 10 min. Nakonec přimícháme koriandr a povaříme 2 min. Můžeme podávat.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.