Loading...
FAJN Byliny FAJN Byliny SK

0
Loading
Košík je prázdný
Do dopravy zdarma zbývá  
Ořešák černý oplodí 150 g

Ořešák černý oplodí 150 g

Ořešák černý (lat. Juglans nigra) je statný strom dorůstající výšky až 40 m a šířky až 25 m. Domovinou mu je severní Amerika – východní část USA, odkud byl v 17. století dovezen do Evropy. V České republice byl prvně zaznamenán v roce 1835 a v současnosti...

Další informace >

229 Kč

Výrobce: Salvia Paradise

ID: SPS1511m150


skladem 5+ kusů

Tento produkt si spolu s vámi prohlíží dalších 7 lidí

Podobné

Ořešák černý oplodí 50 g

skladem 5+ kusů

85
Ořešák černý oplodí 1000 g

skladem 5+ kusů

1044
Ořešák černý oplodí mleté 100g

skladem 5+ kusů

170

229

Ořešák černý (lat. Juglans nigra) je statný strom dorůstající výšky až 40 m a šířky až 25 m. Domovinou mu je severní Amerika – východní část USA, odkud byl v 17. století dovezen do Evropy. V České republice byl prvně zaznamenán v roce 1835 a v současnosti je součástí zámeckých zahrad a parků. Ořešák černý má hnědošedou, až černošedou rýhovanou kůru, listy dlouze zašpičatělé a pilovité. Jedná se o jednodomý strom s kulovitými plody, které obsahují jedlá jádra. Ořešák černý kvete v květnu a v červnu.

Fytoterapeuticky využitelnou částí je zejména oplodí ořešáku, které se užívá vnitřně formou odvaru.

Vnější použití: Pro silné desinfekční účinky se odvar užívá i zevně k oplachům a obkladům na postižená místa pokožky.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.

Tradiční použití:
Jednu polévkovou lžíci oplodí vložíme do 750 ml studené vody a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme 8–10 min. a necháme odstát. Poté scedíme a takto připravený odvar rozdělíme do tří dávek, které užijeme během dne. Není určeno k dlouhodobému užívání. Po šesti týdnech užívání se doporučuje udělat jeden týden pauzu a tuto kúru neopakovat více jak 2× ročně.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu