Loading...
FAJN Byliny FAJN Byliny SK

0
Loading
Košík je prázdný
Do dopravy zdarma zbývá  
Jasmín květ 1000 g

Jasmín květ 1000 g

Jasmín je velice živá, rychle rostoucí ovíjivá a opadavá liána nebo keřík, má ostré zašpičatělé listy a hvězdicovité shluky bílých nebo růžových květů. Květy jsou velmi aromatické, nejvíce si čerstvé vůně užíváme zjara nebo na začátku léta, kdy se pupeny ...

Další informace >

681 Kč

Výrobce: Salvia Paradise

ID: SPS252m1000


skladem 5+ kusů

Tento produkt si spolu s vámi prohlíží dalších 4 lidí

Podobné

Jasmín květ 30 g

skladem 5+ kusů

47

681

Jasmín je velice živá, rychle rostoucí ovíjivá a opadavá liána nebo keřík, má ostré zašpičatělé listy a hvězdicovité shluky bílých nebo růžových květů. Květy jsou velmi aromatické, nejvíce si čerstvé vůně užíváme zjara nebo na začátku léta, kdy se pupeny rozvíjejí v krásné květy.

Sušený jasmín je klasickou součástí čajových i bylinných směsí. Zvláště v kombinaci se zeleným čajem vynikne jeho pravá podstata. Jasmínového aroma se často využívá i při aromaterapiích, koupelích či při výrobě parfémů.

Uvádí se, že jasmínová vůně pohladí duši i mysl.

Květy uvolňují vonné silice po soumraku, z toho důvodu jsou květy sbírány v noci ještě před rozbřeskem. Zřejmě odtud pramení indický název pro jasmín – „královna noci”. Ze sebraných květů jasmínu je získáván velmi drahý olej.

Vnější použití: Jasmín je často používán i v dermatologii. Působí antisepticky a protizánětlivě. Odvar z květů se tedy používá k omývání napadené kůže.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích či v herbáři.

Tradiční užití:
Jasmínový čaj se připravuje dle chuti, a to z 1–3 lžiček sušeného květu, které zalijeme
300–500 ml horké vody. Při kombinaci se zeleným čajem je vhodné zalít směs vodou
o teplotě 75–80 °C. Louhujeme cca 3 min., po slití se před popíjením doporučuje co nejdéle vychutnávat vůni, značně to podpoří chuťový zážitek.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu