Loading...
Cascara 50 g

Cascara 50 g

ID:SPS2285m50

Skladem 10+ kusů

99 Kč

Dopravy
PPL - Doručení na adresu, převodem
Doručení na adresu (PPL kurýr)   104  
Výdejní místo PPL, převodem 79 Kč
PPL ParcelShop  79 
Zásilkovna, převodem
Zásilkovna  79 
Platby
✍ Bankovním příkazem ZDARMA
Na dobírku (+44 Kč příplatek)
⌨ Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZDARMA
Cascara – sušené kávové slupky, ze kterých lze připravit osvěžující nápoj se sladkou, ovocnou chutí, s nízkým obsahem kofeinu. Díky způsobu přípravy, kdy se suché slupky zalijí horkou vodou, se cascara také někdy nazývá „čaj z kávových třešní“. Chuť

Cascara – sušené kávové slupky, ze kterých lze připravit osvěžující nápoj se sladkou, ovocnou chutí, s nízkým obsahem kofeinu. Díky způsobu přípravy, kdy se suché slupky zalijí horkou vodou, se cascara také někdy nazývá „čaj z kávových třešní“.

Chuť cascary je ovlivněna odrůdou použité kávy, nadmořskou výškou a způsobem zpracování kávových slupek. Je nasládlá s tóny třešní, ibišku, zlatých rozinek a šípkového čaje.

Cascara obsahuje cca 25 mg kofeinu v jednom šálku, což je přibližně čtvrtinové množství v porovnání s espressem, kde najdeme cca 80 mg kofeinu.

Cascaru lze připravit jako teplý nápoj, ale i osvěžující studený nápoj s ledem. Nebojte se do nápoje přidat i různé koření. Skvěle ho doplní skořice a zázvor, doporučuje se i kombinace s muškátovým oříškem.

Složení: dužina bobulí kávovníku (Coffea arabica L.).

Doporučené dávkování a způsob přípravy: Jednu polévkovou lžíci (5 g) sušených slupek přelijeme 100 ml vroucí vody. Louhujeme 10 min. Cascara je výborná jako teplý, ale i studený nápoj, který vás v letních měsících příjemně osvěží. Obsahuje kofein.

Nová potravina

**

99

Blog "FAJNovinky"

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)

Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)?Následující návod pro užívání tinktur od námi...