Koření Garam masala 1000 g
Indická směs koření vonící po hřebíčku a cuminu. Velmi známá směs používaná na při přípravě omáček s kuřecím nebo jehněčím masem. Je výborná i na zeleninová jídla nebo při vaření luštěnin.
Skladem 10+ kusů
Skladem 10+ kusů
Indická směs koření vonící po hřebíčku a cuminu. Velmi známá směs používaná na při přípravě omáček s kuřecím nebo jehněčím masem. Je výborná i na zeleninová jídla nebo při vaření luštěnin.
Indická směs koření vonící po hřebíčku a cuminu. Velmi známá směs používaná na při přípravě omáček s kuřecím nebo jehněčím masem. Je výborná i na zeleninová jídla nebo při vaření luštěnin. Skladem 10+ kusů Skladem 10+ kusů Dáta masala je aromatická směs koření na přípravu indického yogi čaje. Skladem 10+ kusůPodobné produkty...
Koření Garam masala 1000 g
Garam masala 250 g
Koření Dátá masala 300 g
je indická směs koření vonící po hřebíčku a cuminu. Velmi známá směs používaná na při přípravě omáček s kuřecím nebo jehněčím masem. Je výborná i na zeleninová jídla nebo při vaření luštěnin.
Složení: cumin, pepř, koriandr, kardamom, skořice, hřebíček, muškátový ořech
Garam masala znamená v překladu "horké koření". Vychází to z principu ajurvédské medicíny, kdy je jednotlivým kořením připisovány různé účinky na ogranizmus. Například máta organizmus ochlazuje a zázvor ohřívá. A podle tohoto principu je složená směs garam masala, kde skořice, hřebíček a muškátový ořech má tělo zahřát.
Na rozdíl od tandoori masaly obsahuje sladce vonící hřebíček a skořici a neobsahuje chilli. Základní složkou je ovšem u obou směsí cumin, který voní z celé indické kuchyně a je vlastně takovým poznávacím znamením indických pokrmů.
Jednotlivá balení, na obrázku zleva:
malý sáček, velký sáček, gastro balení 1 kg, velká kořenka, malá kořenka, mlýnek