Loading...
FAJN Byliny FAJN Byliny SK

0
Loading
Košík je prázdný
Do dopravy do Zásilkovny zdarma zbývá  
Chilli con carne 250 g

Chilli con carne 250 g

Chilli con carne je pikantní směs koření, která vznikla na podkladě stejnojmenného světoznámého pokrmu. Původ chilli con carne je v Texasu, ale prosazuje se v něm i výrazný vliv mexické kuchyně. Základem koření je paprika, chilli, oregano a římský kmín. S...

Další informace >

173 Kč

Výrobce: Salvia Paradise


skladem 5+ kusů

Tento produkt si spolu s vámi prohlíží dalších 4 lidí

Podobné

Chilli con carne 120 g

skladem 5+ kusů

87
Chilli con carne 500 g

skladem 3 kusy

331

173

Chilli con carne je pikantní směs koření, která vznikla na podkladě stejnojmenného světoznámého pokrmu. Původ chilli con carne je v Texasu, ale prosazuje se v něm i výrazný vliv mexické kuchyně. Základem koření je paprika, chilli, oregano a římský kmín.

Složení: kmín římský, paprika, chilli, oregano, pepř, cibule, chilli zrno

Použití: Chilli con carne je směs vhodná na přípravu stejnojmenného pokrmu texasko-mexické kuchyně. Lze ji použít k dochucení ragú, gulášů, dušených zeleninových směsí, ale i mletého masa.

Chilli con carne — potřebujeme:

  • 1 lžíci rostlinného oleje;
  • 1 cibuli na drobno nakrájenou;
  • 1 červenou papriku nakrájenou na kousky;
  • 500 g mletého hovězího masa;
  • 2 polévkové lžíce koření Chilli con carne;
  • ¼ litr hovězího vývaru (může být i voda);
  • plechovku krájených rajčat;
  • 1 čajovou lžičku cukru;
  • plechovku sterilovaných fazolí;
  • sůl a pepř dle chuti.

Postup: V hrnci necháme na oleji zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou papriku a ještě krátce restujeme (3 min.). Přidáme mleté maso, které rozdrobíme na menší kousky, posypeme ho kořením a restujeme, dokud se nerozpadne. Poté podlijeme maso vývarem, přidáme nakrájená rajčata, lžičku cukru a dusíme nezakryté 20 min. Následně do směsi přimícháme scezené fazole a dusíme dalších 10 min. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s pečivem.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

Kořenící přípravek