Loading...
Černý rybíz plod 200 g

Černý rybíz plod 200 g

ID:SPS1398m200

Skladem 10+ kusů

181 Kč

Dopravy
PPL - Doručení na adresu, převodem
Doručení na adresu (PPL kurýr)   104  
Výdejní místo PPL, převodem 79 Kč
PPL ParcelShop  79 
Zásilkovna, převodem
Zásilkovna  79 
Platby
✍ Bankovním příkazem ZDARMA
Na dobírku (+44 Kč příplatek)
⌨ Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZDARMA
Černý rybíz, lat. Ribes nigrum, je keř dorůstající výšky až 1,5 m. Zdobí nejednu zahradu. Všechny části rostliny jsou silně aromatické. Listy rybízu jsou jednoduché, střídavé, široké 3–5 cm a podlouhlé, s pěti dlaňovitě seřazenými lalůčky se zoubkovanými ...

Černý rybíz, lat. Ribes nigrum, je keř dorůstající výšky až 1,5 m. Zdobí nejednu zahradu. Všechny části rostliny jsou silně aromatické. Listy rybízu jsou jednoduché, střídavé, široké 3–5 cm a podlouhlé, s pěti dlaňovitě seřazenými lalůčky se zoubkovanými okraji.

Květenství je uspořádané po deseti až dvaceti jednotlivých, až 8 mm dlouhých květech, přičemž celé květenství může mít v průměru až 8 cm. Každý květ má chlupatý kalich se žlutými žlázkami složený z pěti lístků, které jsou delší než lístky okvětní. Domovinou rybízu je Asie, u nás se pěstuje už od pradávna.

Rybíz černý napomáhá k udržení zdraví kloubů a svalů, reguluje hmotnostní úbytek, je prospěšný pro osvěžení těla, používá se jako antioxidant. Je nápomocný při nadměrném stresu a námaze. Je doporučován pro podporu ledvin a vylučování - odvodnění organismu.

Tradiční užití:
Dvě čajové lžičky sušených plodů přelijeme 250 ml horké vody. Necháme odstát 10–15 min. Užíváme 1–3× denně. Možno povařit 2–3 min. na mírném ohni. Plody lze užívat přímo.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

**

181

Blog "FAJNovinky"

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)

Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)?Následující návod pro užívání tinktur od námi...