Loading...
Rosolovka řasotvará 100g

Rosolovka řasotvará 100g

ID:SPS1463

Skladem 6 kusů

316 Kč

Dopravy
PPL - Doručení na adresu, převodem
Doručení na adresu (PPL kurýr)   104  
Výdejní místo PPL, převodem 79 Kč
PPL ParcelShop  79 
Zásilkovna, převodem
Zásilkovna  79 
Platby
✍ Bankovním příkazem ZDARMA
Na dobírku (+44 Kč příplatek)
⌨ Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZDARMA
Rosolovka řasotvará neboli lat. Tremella fuciformis je houba malého vzrůstu. Vzhledem připomíná spíše želatinovou květinu než houbu. Často je pojmenovávána také jako „sněhové ucho“ či „medúza“. Velice oblíbená je v tradiční čínské medicíně, ale i v kuchyn...


 


Rosolovka řasotvará neboli lat. Tremella fuciformis je houba malého vzrůstu. Vzhledem připomíná spíše želatinovou květinu než houbu. Často je pojmenovávána také jako „sněhové ucho“ či „medúza“.

Velice oblíbená je v tradiční čínské medicíně, ale i v kuchyni, kde je považována za delikatesu. V poslední době se rozrůstá obliba rosolovky v kosmetice, kde je využívána především pro zlepšení stavu pleti díky vysokému obsahu kyseliny hyaluronové. Při vnějším použití pleť hydratuje, rozjasňuje a revitalizuje.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této houby na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.

Tradiční užití:
Tři gramy rosolovky řasotvaré vložíme do 200 ml studené vody a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme cca 10 min. a takto připravený odvar užíváme až 3× denně.

Před použitím rosolovky v kuchyni je potřeba ji omýt a následně vložit do studené vody, kde ji necháme máčet cca 15 min. Tím získá svoji původní bílou barvu, tvar a konzistenci. Následně můžeme používat do omáček, polévek, povařenou do salátů či dezertů i do sladkých pokrmů. Je bez chuti, má gelovou strukturu a je velice výživná. Vhodná je také na smažení.

Surovina pro individuální použití

**

316

Blog "FAJNovinky"

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)

Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)?Následující návod pro užívání tinktur od námi...