Loading...
FAJN Byliny FAJN Byliny SK

0
Loading
Košík je prázdný
Do dopravy zdarma zbývá  
Sladík 100% extrakt stévie sladké 20 g

Sladík 100% extrakt stévie sladké 20 g

Sladík originál přírodní koncetrované sladidlo se steviolglykosidy z rostliny stévie Balení 10 g je ekvivalentem 3,2 kg řepného cukru. Stévie sladká je trvalka pocházející z Paraguaye a přilehlých končin, kde byla tamějšími indiány používána jako přírodn...

Další informace >

153 Kč

Výrobce: Salvia Paradise

ID: SPS219


skladem 5+ kusů

Tento produkt si spolu s vámi prohlíží dalších 1 lidí

Podobné

Sladík 100% extrakt stévie sladké 10 g

skladem 5+ kusů

95

153

Sladík originál


přírodní koncetrované sladidlo se steviolglykosidy z rostliny stévie

Balení 10 g je ekvivalentem 3,2 kg řepného cukru.

Stévie sladká je trvalka pocházející z Paraguaye a přilehlých končin, kde byla tamějšími indiány používána jako přírodní nekalorické sladidlo do tradičního čaje Yerba maté. Mnohem později se zjistilo, že paraguayští indiáni téměř netrpí kazivostí zubů. Stévie totiž na rozdíl od běžného cukru nepůsobí kazivost zubů. Sladivé látky obsažené ve stévii se nazývají steviosidy neboli steviolglykosidy.

Steviolglykosidy ze stévie sladké jsou vhodné jako úplná náhrada řepného cukru. Mají nulovou kalorickou hodnotu a nulový glykemický index. Steviolglykosidy ze stévie jsou tedy vhodné nejen jako běžná náhrada řepného cukru, která neškodí vaší ústní dutině, ale jsou též vhodné při dietních plánech či pro diabetiky.


Bez alkoholu, barviv, vůní, příchutí a konzervačních látek.

Stévie sladká obsahuje řadu glykosidů, z nichž je v rostlině nejpočetněji zastoupen steviosid, dále pak rebaudiosid A, B, C, D, dulkosid B a steviolbiosid. Sladík originál je komplexní výtažek z rostliny Stevia rebaudiana, sladík originál jsou čištěné 95% steviosidy, z nichž je 50 % rebaudiosid A, zbytek tvoří ostatní glykosidy, vitamíny a minerály.

Steviosidy ve Sladíku jsou 320× sladší nežli řepný cukr. Unikátním způsobem šlechtění, selekcí rostlin určených na zpracování (náš výrobce si pěstuje vlastní rostliny) a následným čištěním extraktu byly steviosidy ve sladíku zbaveny své typické nahořklé chuti. Jelikož rebaudiosid A ve velkých koncentracích mnoha lidem chuťově připomíná umělé sladidlo, dělá tento unikátní proces zpracování sladíku komplexně chuťově nejlepší produkt.

V Japonsku je stévie uznána jako oficiální sladidlo již 30 let, přičemž dnes je díky svým chuťovým vlastnostem nejzastoupenějším alternativním sladidlem na trhu a jeho obliba každý rok stoupá.