Loading...
FAJN Byliny FAJN Byliny SK

0
Loading
Košík je prázdný
Do dopravy zdarma zbývá  
Kari Madras 100 g

Kari Madras 100 g

Kari Madras je mírně pálivá směs koření. Vůně a chuť Kari Madras je výrazná po koriandru a kurkumě. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích. Složení: Koriandr, kurkuma, fenykl, kmín, pepř bílý, zázvor, muškát...

Další informace >

47 Kč

Výrobce: Salvia Paradise

ID: SPS1625m100


skladem 5+ kusů

Tento produkt si spolu s vámi prohlíží dalších 4 lidí

Podobné

Kari Madras 1000 g

skladem 5 kusů

479
Kari Madras 500 g

skladem 5+ kusů

238
Kari Madras 250 g

skladem 5+ kusů

118

47

Kari Madras je mírně pálivá směs koření. Vůně a chuť Kari Madras je výrazná po koriandru a kurkumě. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích.

Složení: Koriandr, kurkuma, fenykl, kmín, pepř bílý, zázvor, muškátový květ, chilli, paprika pálivá, hřebíček, kardamom, pepř černý, regulátor kyselosti – kyselina citronová.

Použití:
Kari je nejčastěji používáno v kombinaci s rýží. Nejznámější je kuře na kari s rýží, dále je vhodné do zeleninových polévek, luštěnin, omáček, ale i k ochucení zeleninových směsí, kuskusu, ryb nebo králičího masa.

Madras kuře

Na dvě porce potřebujeme:

  • 500 g kuřecích prsou/stehen,
  • 2 střední cibule,
  • 4 rajská jablíčka,
  • 1 ks zázvoru,
  • 4 stroužky česneku,
  • lžičku soli,
  • 2 polévkové lžíce Kari Madras,
  • 1 polévkovou lžíci Garam Masala.

Postup: Na lžíci másla orestujeme pokrájenou cibuli, zázvor a česnek – při 100 °C cca 10 min. Poté přidáme rajčata, směs koření Kari Madras a důkladně promícháme. Přidáme maso pokrájené na malé kousky. V případě použití kuřecích stehen doporučujeme stehna 20 min. povařit a do omáčky přidat obrané maso natrhané na kousky. Vaříme dalších 20–30 min. při 100 °C. V posledních 15 min. přidáme polévkovou lžíci Garam Masala. Madras kuře podáváme s rýží basmati nebo čerstvým chlebem.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.