Loading...
FAJN Byliny FAJN Byliny SK

0
Loading
Košík je prázdný
Do dopravy zdarma zbývá  
Pampeliška lékařská kořen mletý 100g

Pampeliška lékařská kořen mletý 100g

Pampeliška neboli smetanka lékařská je bylina dorůstající výšky až 40 cm. Jedná se o prehistoricky starou a velice známou rostlinu, která je hojně rozšířená po celém území České republiky, proto je také často považována za rostlinu plevelnou. V tradiční ...

Další informace >

105 Kč

Výrobce: Salvia Paradise

ID: SPS1308


skladem 5+ kusů

Tento produkt si spolu s vámi prohlíží dalších 3 lidí

Podobné

Pampeliška lékařská kořen řezaný 100 g

skladem 5+ kusů

66
Pampeliška lékařská kořen řezaný 1000 g

skladem 5+ kusů

556
Kozlík lékařský kořen mletý 100g

skladem 5+ kusů

133
Pampeliška lékařská kořen řezaný 250 g

skladem 5+ kusů

153
Andělika lékařská kořen 100 g

skladem 5+ kusů

85

105

Pampeliška neboli smetanka lékařská je bylina dorůstající výšky až 40 cm. Jedná se
o prehistoricky starou a velice známou rostlinu, která je hojně rozšířená po celém území České republiky, proto je také často považována za rostlinu plevelnou.

V tradiční medicíně je však smetankový kořen velice ceněný a je vhodný zejména pro udržení normálních trávicích funkcí – působí jako prebiotikum. Pampeliška lékařská se dále používá jako účinný antioxidant, podporuje jaterní a žaludeční funkce, je vhodná pro udržení normálního stavu močového systému. Užívání smetankového kořene je doporučováno pro podporu trávicího traktu. Kořen je často součástí bylinných směsí. Pampeliška lékařská působí protizánětlivě a má vliv na metabolismus sacharidů.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v herbáři.

Tradiční užití:
Jednu čajovou lžičku prášku rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 2× denně.

TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – nevznikají hrudky.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu