Loading...
FAJN Byliny FAJN Byliny SK

.

0
Loading
Košík je prázdný
Do dopravy zdarma zbývá  
Doprava zdarma
Ubos 1000 g

Ubos 1000 g

Ubos (Mombín žlutý) je rychle rostoucí strom dorůstající výšky až 24 m. Jeho domovinou jsou nížinaté oblasti Amazonie. Kůra ubosu je hluboce rýhovaná a při narušení z ní vytéká hnědá kapalina, která se využívá jako lepidlo. Květenství je bílé barvy a má p...

Další informace >

1 247 Kč

Výrobce: Salvia Paradise

ID: SPS1280m1000


skladem 5+ kusů

Tento produkt si spolu s vámi prohlíží dalších 5 lidí

Podobné

Ubos 200 g

skladem 5+ kusů

316
Rooibos 1000 g

skladem 5+ kusů

610
Ubos 50 g

skladem 5+ kusů

105

1247

Ubos (Mombín žlutý) je rychle rostoucí strom dorůstající výšky až 24 m. Jeho domovinou jsou nížinaté oblasti Amazonie. Kůra ubosu je hluboce rýhovaná a při narušení z ní vytéká hnědá kapalina, která se využívá jako lepidlo. Květenství je bílé barvy a má příjemnou vůni, plody lze přirovnat ke žlutým švestkám s kyselou chutí. Využitelnou částí ubosu je celý strom – listy, plody i kůra. Domorodí obyvatelé si strom oblíbili díky rychlosti růstu, což využijí hlavně při zastínění svých příbytků. Ubos se tradičně užívá vnitřně formou odvaru, ale je vhodný i pro vnější použití. Domorodí indiáni využívají odvar z vnitřního lýka na oplachy poraněné kůže i při popáleninách.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.

Tradiční užití:
Dvě polévkové lžíce vnitřního lýka ubosu zalijeme jedním litrem studené vody a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme zhruba 20 min., necháme chvilku odstát a scedíme. Odvar rozdělíme do tří dávek, které užíváme před jídlem.

Pro vnější použití: Odvar můžeme udělat silnější, postižené místo potíráme 2–3× denně.

Země původu: Peru

Upozornění: Není vhodné pro těhotné a kojící ženy či ženy plánující těhotenství.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu