Loading...
Smilax lékařský kořen 1000 g

Smilax lékařský kořen 1000 g

ID:SPS1518m1000

Skladem 10+ kusů

2 084 Kč

Dopravy
PPL - Doručení na adresu, převodem
Doručení na adresu (PPL kurýr)   104  
Výdejní místo PPL, převodem 79 Kč
PPL ParcelShop  79 
Zásilkovna, převodem
Zásilkovna  79 
Platby
✍ Bankovním příkazem ZDARMA
Na dobírku (+44 Kč příplatek)
⌨ Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZDARMA
Smilax lékařský neboli sarsaparilla (lat. Smilax officinalis) je vytrvalá ovíjivá rostlina pocházející ze střední Ameriky a západní Indie. Využívá se a je známá v různých lidových medicínách. V tradiční čínské medicíně se sarsaparilla mísí s množstvím jin...

Smilax lékařský neboli sarsaparilla (lat. Smilax officinalis) je vytrvalá ovíjivá rostlina pocházející ze střední Ameriky a západní Indie. Využívá se a je známá v různých lidových medicínách. V tradiční čínské medicíně se sarsaparilla mísí s množstvím jiných rostlin, zatímco v tradiční ájurvédské se využívá čerstvá šťáva z listů k oplachům kůže.
Do Evropy se dostala v 15. století a fytoterapeuticky využitelnou částí se stal kořen, který obsahuje vysoké množství saponinů. Kořen smilaxu lékařského byl pro vysoký obsah saponinových látek hojně využíván i jako přísada do piva, což způsobovalo jeho bohatou pěnivost.

Vzhledem ke své zajímavé chuti a lákavému aroma je kořen smilaxu lékařského vhodný jako přísada do jiných čajových směsí, kde snadno překryje např. hořkou chuť.

Smilax lékařský přispívá k udržení normálních funkcí trávicího systému.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.

Tradiční použití:
Jednu polévkovou lžíci sušeného kořene přelijeme 750 ml studené vody a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme 3–5 min. a necháme odstát. Poté scedíme a uvařený odvar rozdělíme do tří dávek, které užijeme během dne. Po třech týdnech užívání se doporučuje jeden týden pauza.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

**

2084

Blog "FAJNovinky"

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)

Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)?Následující návod pro užívání tinktur od námi...