Loading...
FAJN Byliny FAJN Byliny SK

0
Loading
Košík je prázdný
Do dopravy zdarma zbývá  
Smilax lékařský kořen 250 g

Smilax lékařský kořen 250 g

Smilax lékařský neboli sarsaparilla (lat. Smilax officinalis) je vytrvalá ovíjivá rostlina pocházející ze střední Ameriky a západní Indie. Využívá se a je známá v různých lidových medicínách. V tradiční čínské medicíně se sarsaparilla mísí s množstvím jin...

Další informace >

374 Kč

Výrobce: Salvia Paradise

ID: SPS1518m250


skladem 5+ kusů

Tento produkt si spolu s vámi prohlíží dalších 3 lidí

Podobné

Smilax lékařský kořen 100 g

skladem 5+ kusů

162
Smilax lékařský kořen 1000 g

skladem 5+ kusů

1247
Kostival lékařský kořen 150 g

skladem 5+ kusů

90
Kozlík lékařský kořen 250 g

skladem 5+ kusů

181

374

Smilax lékařský neboli sarsaparilla (lat. Smilax officinalis) je vytrvalá ovíjivá rostlina pocházející ze střední Ameriky a západní Indie. Využívá se a je známá v různých lidových medicínách. V tradiční čínské medicíně se sarsaparilla mísí s množstvím jiných rostlin, zatímco v tradiční ájurvédské se využívá čerstvá šťáva z listů k oplachům kůže.
Do Evropy se dostala v 15. století a fytoterapeuticky využitelnou částí se stal kořen, který obsahuje vysoké množství saponinů. Kořen smilaxu lékařského byl pro vysoký obsah saponinových látek hojně využíván i jako přísada do piva, což způsobovalo jeho bohatou pěnivost.

Vzhledem ke své zajímavé chuti a lákavému aroma je kořen smilaxu lékařského vhodný jako přísada do jiných čajových směsí, kde snadno překryje např. hořkou chuť.

Smilax lékařský přispívá k udržení normálních funkcí trávicího systému.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.

Tradiční použití:
Jednu polévkovou lžíci sušeného kořene přelijeme 750 ml studené vody a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme 3–5 min. a necháme odstát. Poté scedíme a uvařený odvar rozdělíme do tří dávek, které užijeme během dne. Po třech týdnech užívání se doporučuje jeden týden pauza.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu