Loading...
Bez černý květ 100 g

Bez černý květ 100 g

ID:SPS436m100

Skladem 10+ kusů

98 Kč

Dopravy
PPL - Doručení na adresu, převodem
Doručení na adresu (PPL kurýr)   104  
Výdejní místo PPL, převodem 79 Kč
PPL ParcelShop  79 
Zásilkovna, převodem
Zásilkovna  79 
Platby
✍ Bankovním příkazem ZDARMA
Na dobírku (+44 Kč příplatek)
⌨ Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZDARMA
Již od nepaměti je černý bez (lat. Sambucus nigra) oblíbenou rostlinou užívanou v lidovém léčitelství. O jeho významu svědčí i staré české úsloví: „Před heřmánkem smekni, před bezem klekni.“ Bez černý je často používán jako podpora imunitního systému a je...

Již od nepaměti je černý bez (lat. Sambucus nigra) oblíbenou rostlinou užívanou v lidovém léčitelství. O jeho významu svědčí i staré české úsloví: „Před heřmánkem smekni, před bezem klekni.“

Bez černý je často používán jako podpora imunitního systému a jeho přirozené obranyschopnosti, zejména v rizikových částech roku. Známé jsou účinky přispívající k udržení respiračního zdraví.

Bez černý přispívá k čištění organismu a vylučování. Užívání je tedy vhodné, když chceme z těla odvést nadbytečnou tekutinu nebo všude tam, kde předpokládáme potnou kúru jako žádoucí. Bez černý má vliv na řízení hmotnosti.

Čerstvé květy se v minulosti na venkově připravovaly smažené v trojobalu jako chutné jídlo, které vešlo ve známost pod názvem „kosmatice“.

Silice získávané z květů čeného bezu mají i průmyslové upotřebení při výrobě voňavek či k aromatizaci vína, kterému dodávají punc starého vína.

Květy bezu se sbírají za suchého počasí v době květu, předtím než začnou samy opadávat (období květen až červenec). Suší se rozprostřeny při teplotě do 35 °C. Při pomalém sušení při nízkých teplotách by mohlo dojít ke zčernání květu.

Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku sušeného květu bezu černého zalijeme horkou vodou a necháme odstát 10 minut. Pijeme 1–2× denně.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu


**

98

Blog "FAJNovinky"

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)

Návod k užívání tinktur od bylinkáře Pavla Kadaňky. Návod lze použít i pro dávkování tinktur, které vyrábějí jiní bylináři, například paní Jarmila Podhorná (Naděje) nebo MUDr. Zbynek Mlčoch

Jak užívat bylinné kapky (tinktury)?Následující návod pro užívání tinktur od námi...