Registrací získáte slevu již od druhého nákupu Více v článku "Věrnostní slevy"

Adžika

Neohodnoceno
 
 
Běžná cena Více informací v tabulce variant
Ušetříte 25 Kč (–5 %)
od 56 Kč
Výrobce Salvia Paradise
Kategorie Koření
Zvolte variantu
Kód produktu SPS1523M100 100 g Skladem (> 5 ks) 59 Kč 56 Kč
   
Kód produktu SPS1523M250 250 g Skladem (> 5 ks) 140 Kč 133 Kč
   
Kód produktu SPS1523M500 500 g Skladem (> 5 ks) 265 Kč 252 Kč
   
Kód produktu SPS1523M1000 1000 g Skladem (3 ks) 499 Kč 474 Kč
   
 

Adžika je kořenicí přípravek gruzínské a arménské kuchyně. Jedná se o slabě pikantní koření s velmi nezvyklou a okouzlující chutí, která skrývá koriandr, česnek, saturejku i chilli. Vůně je překvapivě jemná a decentní, barva načervenalá po sladké paprice.

Složení: Paprika, koriandr, česnek, pískavice, sůl (max. 15 %), saturejka, bazalka, chilli, bobkový list.

Použití:
Adžika je výborná pro dochucení jehněčího masa, drůbeže, při přípravě pečených brambor i zeleniny. Nejlépe vynikne, pokud koření smícháme s olejem a necháme odležet alespoň jeden den. Díky tomu chuť adžiky přejde do oleje, a následně snadněji do potraviny. Doporučujeme kombinaci adžiky a lilku nebo patizonu.

Lilky s vlašskými ořechy a adžikou – potřebujeme:

  • 1 kg lilku,
  • 300 g vlašských ořechů,
  • 7 lžic oleje,
  • 1–2 vrchovaté lžičky adžiky,
  • 1 lžičku chilli (nebo dle chuti),
  • 1 červenou cibuli,
  • sůl,
  • čerstvý koriandr.

Postup: Na oleji osmažíme lilky, které jsme si očistili a nakrájeli na plátky. První stranu smažíme při nízké teplotě a přikryjeme poklicí, druhou stranu osmahneme zprudka a ponecháme nepřikryté. Do rozemletých vlašských ořechů přidáme adžiku, chilli a sůl dle chuti. Řádně promícháme – vznikne tuhá pasta, kterou nanášíme v rovnoměrné vrstvě na usmažené plátky lilku. Ozdobíme koriandrem a cibulkou. Podáváme jako předkrm na listu čerstvého salátu.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. V opačném případě přejděte v prohlížeči do anonymního režimu. Více informací